Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 000 Kč a máte dopravu ZDARMA
  1. Úvod
  2. Káva
  3. Lázeňská káva
  4. Lázeňská káva Brazílie - Fazenda Palmital

Lázeňská káva Brazílie - Fazenda Palmital

Lázeňská káva Brazílie - Fazenda Palmital Parametry: Země: Brazílie Pražení: Espresso Oblast: Cabo Verde Nadmořská Výška: 950-1150 m.n.m. Farma: Fazen... celý popis
Dostupnost
Skladem u dodavatele
Hmotnost
Nejsme plátci DPH
250 Kč
ks
Číslo produktu:LK-BFPE-250
Výrobce:Lázeňská káva
Kategorie:espresso
Země původu:Brazílie
Hmotnost:250 g
Kompletní specifikace

Lázeňská káva Brazílie - Fazenda Palmital

Parametry:

Země: Brazílie

Pražení: Espresso

Oblast: Cabo Verde

Nadmořská Výška: 950-1150 m.n.m.

Farma: Fazenda Palmital

Druh: Arabika

Varieta: Catuai, Mundo Novo

Zpracování: Naturální (suchá)

Chuťové vlastnosti: Kakao, karamel, lískový oříšek

Cuppingové skóre: 83/100 (Mezinárodní skóre  od 0 do 100, nad 80 se jedná o výběrovou kávu)

Informace o kávě:

V oblasti Cabo Verde na jihu Minas Gerais ve 20 letech minulého století zakoupil dědeček aktuálního majitele Joaquim Sebastião de Souza farmu Fazenda Palmital. 

Snažili se vybudovat zemědělský podnik na vysoké úrovni s plněním kvalitativních kritérií. Farma poskytuje svým zaměstnancům benefity, například zaměstnanci a jejich rodiny mají bezplatnou dopravu na základní, střední školy pro děti. Farma má aktuálně 36 rodin, které pro ně pracují. Pro období sklizně se k farmě přidá 150 brigádníků, kteří se ubytují v oblasti farmy a vypomůžou se sběrem.

O kávě z Brazílie

Brazílie je světovou jedničkou v počtu exportovaných kilogramů zelené kávy. Z důvodu toho, jak je Brazílie rozsáhlou zemí, se zde pěstuje mnoho odrůd kávovníku - Mundo Novo, Catuai, Icatú, Bourbon, Catucaí apod. Většina vypěstovaných třešní je zpracována suchou metodou a podnebí v Brazílii jen pomáhá k výborným výsledkům v chuti kávy. Produkce v tak velkém rozsahu ovlivňuje celosvětovou cenu kávy. V případě, že by brazilské farmy zasáhla špatná úroda, je velice pravděpodobné, že by došlo k ovlivnění ceny kávy na celosvětovém trhu.

Často jsou kávy z této země sladké s tóny čokolády, oříšku, karamelu s nízkou kyselostí. Brazilské farmy kávu mají sezónu sklizně v období dubna až září.

Káva určená na Espresso

Káva doporučená pro espresso, je vhodná pro přípravu v kávovaru. Je možné ji připravit i pomocí alternativních metod, například ve Frenchpressu nebo v překapávači, káva tak bude v šálku prezentovat plnější chuťové tóny.

Příprava espressa je ale diametrálně odlišná od filtrované kávy, proto se snažíme přistupovat také jinak k pražení. Pražení probíhá delší dobu, čímž docílíme snadnější extrakce kávy. Tím apelujeme na to, aby ve finálním šálku připraveného espressa byla příjemná komplexní sladkost. 

Podle chuťových tónu popsaných u kávy naleznete, zda bude káva v připraveném šálku sladší s tóny čokolády nebo se představí její ovocné tóny.

Varieta Catuai

Žlutá a červená může být Cautai, která je spojována s velkou výtěžností kávových třešní. Catuai vznikla spojením odrůdy Caturra a Mundo Novo. V případě, že se o ni farmář důkladně stará, hnojí, představuje kvalitní výsledek, mnohdy s krásně ovocnou chutí.

Varieta Mundo Novo

Varieta Mundo Novo vznikla křížením Typicy a Bourbonu v Brazílii. Název byl převzat právě z vesnice, která se jmenovala Mundo Novo. Dnes je varieta velmi oblíbená mezi farmáři. K oblíbenosti této variety dopomáhá dobrá odolnost před škůdci a samozřejmě vysoká produkce třešní.

Suché zpracování kávy

Naturální metoda je nejstarším způsobem zpracování kávových třešní na světě. Nazývá se ji také suchá, protože hlavním procesem je zde sušení třešní.

Po sběru dojde k rozprostření kávových třešní buď na betonové plochy nebo africké postele. Africkou postel si můžete představit jako dřevěnou konstrukci na které je rozprostřené plátno, což pomáhá k lepšímu schnutí kávových třešní.

Doba sušení třešní je v rozmezí dvou týdnů až měsíce. V průběhu těchto dní je potřeba, aby farmáři plody pravidelně obraceli pro rovnoměrné schnutí. V případě deště je důležité kávu zakrýt aby se voda nedostala k třešním. Hniloba by pak mohla úrodu ohrozit. Po dokonalém usušení třešní je potřeba odloupnout slupku, která za dobu schnutí tvrdla. Farmáři jsou často vybaveny stroji, které jim při tom pomůžou.

V průběhu sušení přechází živiny a cukry z třešně do kávového zrna, což se posléze projeví na chuti. Káva zpracovaná suchou metodou má plnější chuť a silnější tělo. Často se naturální kávy spojují s tóny čokolády, oříšků, rumu a sušeného ovoce.

Parametry
VýrobceLázeňská káva
Kategorieespresso
Země původuBrazílie
Hmotnost250 g

Potřebujete poradit?

Zboží zařazeno v kategoriích
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Nejčtenější na blogu
Kde nás najdete

Choffee

Ostravská 699/26

743 01 Bílovec

Mapa choffee
© Choffee 2020
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.