Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 000 Kč a máte dopravu ZDARMA
  1. Úvod
  2. Káva
  3. Lázeňská káva
  4. Lázeňská káva Brazílie - Campo Alegre

Lázeňská káva Brazílie - Campo Alegre

Lázeňská káva Brazílie - Ecoagricola Serra do Cabral Parametry: Země: Brazílie Pražení: Espresso Oblast: Sul De Minas Nadmořská Výška: 950 - 1150 m.n.... celý popis
Dostupnost
Skladem u dodavatele
Hmotnost
Nejsme plátci DPH
150 Kč
ks
Číslo produktu:LK-BCA
Výrobce:Lázeňská káva
Kompletní specifikace

Lázeňská káva Brazílie - Ecoagricola Serra do Cabral

Parametry:

Země: Brazílie

Pražení: Espresso

Oblast: Sul De Minas

Nadmořská Výška: 950 - 1150 m.n.m.

Druh: Arabika

Varieta: Mundo Novo

Zpracování: Naturální (suchá)

Chuťové vlastnosti: Plné tělo, sušenka, čokoláda

Cuppingové skóre: 84/100 (Mezinárodní skóre  od 0 do 100, nad 80 se jedná o výběrovou kávu)

Informace o kávě:

O farmě

Majitelem Fazenda Samambaia je Henrique Dias Cambraia.

Najít dobré podmínky pro pěstování kávy v Brazílii není tak náročné, jedním z ideálních míst jsou právě oblasti Sul de Minas. Oblasti se také nazývá Vertentes z důvodu, že rozděluje dvě významná povodí pro Brazílii - řeku Grande a řeku Sao Francisco.

Campo Alegre je součástí farmy Fazenda Samambaia. Samambaia jako celek je tvořena ze tří produkčních oblastí - Condomínio, Campo Alegre a Samambaia. Tyto oblasti jsou od sebe vzdáleny přibližně patnáct kilometrů v rámci jednoho regionu. Campo Alegre má vysazených více odrůd, ale nás zaujala 100% Cautuai, kterou najdete v této várce. Farma také experimentuje s Bourbony, testuje 19 různých odrůd této variety. Není to jediný experiment, jsou součástí také zemědělského výzkumu v Brazílii, kde se zaměřili na otestování 54 odrůd kávy z celého světa.

O kávě z Brazílie

Brazílie je světovou jedničkou v počtu exportovaných kilogramů zelené kávy. Z důvodu toho, jak je Brazílie rozsáhlou zemí, se zde pěstuje mnoho odrůd kávovníku - Mundo Novo, Catuai, Icatú, Bourbon, Catucaí apod. Většina vypěstovaných třešní je zpracována suchou metodou a podnebí v Brazílii jen pomáhá k výborným výsledkům v chuti kávy. Produkce v tak velkém rozsahu ovlivňuje celosvětovou cenu kávy. V případě, že by brazilské farmy zasáhla špatná úroda, je velice pravděpodobné, že by došlo k ovlivnění ceny kávy na celosvětovém trhu.

Často jsou kávy z této země sladké s tóny čokolády, oříšku, karamelu s nízkou kyselostí. Brazilské farmy kávu mají sezónu sklizně v období dubna až září.

Káva určená na Espresso

Káva doporučená pro espresso, je vhodná pro přípravu v kávovaru. Je možné ji připravit i pomocí alternativních metod, například ve Frenchpressu nebo v překapávači, káva tak bude v šálku prezentovat plnější chuťové tóny.

Příprava espressa je ale diametrálně odlišná od filtrované kávy, proto se snažíme přistupovat také jinak k pražení. Pražení probíhá delší dobu, čímž docílíme snadnější extrakce kávy. Tím apelujeme na to, aby ve finálním šálku připraveného espressa byla příjemná komplexní sladkost. 

Podle chuťových tónu popsaných u kávy naleznete, zda bude káva v připraveném šálku sladší s tóny čokolády nebo se představí její ovocné tóny.

Varieta Mundo Novo

Varieta Mundo Novo vznikla křížením Typicy a Bourbonu v Brazílii. Název byl převzat právě z vesnice, která se jmenovala Mundo Novo. Dnes je varieta velmi oblíbená mezi farmáři. K oblíbenosti této variety dopomáhá dobrá odolnost před škůdci a samozřejmě vysoká produkce třešní.

Suché zpracování kávy

Naturální metoda je nejstarším způsobem zpracování kávových třešní na světě. Nazývá se ji také suchá, protože hlavním procesem je zde sušení třešní.

Po sběru dojde k rozprostření kávových třešní buď na betonové plochy nebo africké postele. Africkou postel si můžete představit jako dřevěnou konstrukci na které je rozprostřené plátno, což pomáhá k lepšímu schnutí kávových třešní.

Doba sušení třešní je v rozmezí dvou týdnů až měsíce. V průběhu těchto dní je potřeba, aby farmáři plody pravidelně obraceli pro rovnoměrné schnutí. V případě deště je důležité kávu zakrýt aby se voda nedostala k třešním. Hniloba by pak mohla úrodu ohrozit. Po dokonalém usušení třešní je potřeba odloupnout slupku, která za dobu schnutí tvrdla. Farmáři jsou často vybaveny stroji, které jim při tom pomůžou.

V průběhu sušení přechází živiny a cukry z třešně do kávového zrna, což se posléze projeví na chuti. Káva zpracovaná suchou metodou má plnější chuť a silnější tělo. Často se naturální kávy spojují s tóny čokolády, oříšků, rumu a sušeného ovoce.

Parametry
VýrobceLázeňská káva

Potřebujete poradit?

Zboží zařazeno v kategoriích
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Nejčtenější na blogu
Kde nás najdete

Choffee

Ostravská 699/26

743 01 Bílovec

Mapa choffee
© Choffee 2020
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.